tiistai 5. helmikuuta 2013

Hattumummo märisee, osa 124810326

Heihoi!

Koko maailma on täynnä niin paljon ääneen lausumattomia sääntöjä ja käytösmalleja että karusellikoniakin pyörryttää. Osa nyt on täysiä itsestäänselvyyksiä kuten housujen pitäminen julkisella paikalla, nenän syvällisempi kaivaminen hoidetaan vessassa, nainen on hiljaa kun mies puhuu ja uskonnolinen puhe ei sovi tilanteeseen kuin silloin kun ollaan niin humaltuneita ettei kukaan vahingossakaan muista kyseistä keskustelua seuraavana aamunkoittona.Näitä sääntöjä kutsutaan myös yleisemmin käytöstavoiksi.

Jotkut ihmiset ovat näille säännöille täysin sokeita tai sitten kiinnostuskiikarit ovat jääneet jonnekin pusikkoon Keravalle. Omasta mielestäni käytöstavat ovat ihmistä kaunistava ominaisuus eikä mikään tee järkevästä ihmisestä nopeammin suohirviötä helvetistä kuin jäätävän huono käytös muita ihmisiä kohtaan. Kenelläkään ei ole oikeutta pahoittaa tuntemattoman ihmisen mieltä missään tilanteessa, vaikka se Stocka-mummo ajaakin sun jalan yli kolmatta kertaa sillä polttopulloa kaipaavalla ostoskärrillä niin asiasta voi sanoa mummelille myös nätisti eikä päästää irti teini-aikaista pyhää vihaa kuivettuneen eläkeläisen niskaan (vaikka se sitä kerjäisi).

Ymmärrän jos joku tulee ehdoin tahdoin kettuilemaan asiasta X, keskimäärin tässä maassa kyseinen tilanne menee kaavalla alkoholisoitunut henkilö+alkoholi+ohi kulkeva ihminen=saatanallista älämölöä (kaava on enemmän tosi kuin se että maa kiertää aurinkoa tai alkossa on juhannuksena jono). Tällöin naseva vastaus on ihan hyvä olla pääkopassa valmiina tai äänetön tilanteesta katoaminen kuin satanen alennusmyynneissä on myös varteenotettava vaihtoehto. Jos jollakulla on pakottava tarve jollain tavalla kommentoida ulkoisia tekijöitä pidän aina päässä ajatuksen että kyseisellä ihmisellä ei itse olisi pokkaa näyttää tältä, onnistuin elämässä. Ja kyseinen molekyylikasa tarvitsee kuukausikäynnin käytöskouluun.

Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole huutelemati. Teini-ikäisten tyttöjen yleisin alistuskeino on porukassa kikatteleminen ja osoittelu. Äärimmäisen toimivaa lauma-alistamista, kyllä se naurettava ja kikateltava yksilö siinä murenee kuin pipari pepun alla (miksi tätä näkee yleisimmin metrossa?). Yleensä tämä kohde ei ole tehnyt kyseiselle ryhmälle mitään vaan saattaa olla ihan tuntematon henkilö lauman jäsenille. Vanha hieno sanonta "joukossa tyhmyys tiivistyy" toimii niin tautisen hyvin vielä tänäkin päivänä. Vaikka kaveri tekisi mitä ja käyttäytyisi miten, jos itse koet tekeväsi oikein käyttäytymällä toisin olet luultavasti valaistumisen tiellä, oli kyse sitten taskulampusta tai kynttilästä.

Ympärillä oleskelevien ihmisten kunnioittaminen parantaa omaa elämänlaatua niin monta tähteä että Burj Al Arab alkaa näyttää ihan Mäntyharjun motellilta. Maailmasta saa niin paljon enemmän irti kun muille hengittäjille jaksaa olla sivistynyt ja mukava ja ikävät tilanteet tuntemattomien kanssa vähenevät kuin hyttyset pakkasella. Kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä ihminen laittaa itsensä alttiiksi kaikelle mitä vastapuoli voi suustaan päästää, älä pakota ketään katumaan että puhui juuri sinulle.

Okei, välillä ei vaan jaksa hymyillä mutta se annettakoon anteeksi meille vähemmän robottimaisille olennoille. Kiitoksia tästä avautumisesta :D

 
Ensi kertaan!


4 kommenttia:

 1. Asiaa! Tuli noista käytöstavoista, toisin sanoen säännöistä mieleen, että mulla on serkku joka todellakin on täydellisen sokea näille säännöille :D Hänen suustaan kuulee vaikka mitä tyhmyyksiä, varsinkin sopimattomissa tilanteissa.. Voi sitä häpeän määrää minkä on joutunu kestämään sen seurassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa kaikilla ihmisillä olla joku tyyppi lähipiirissä joka on vaan sokea kuin lasisilmäinen merimakkara eikä korrektia tapaa asiasta huomauttaa oikeen ole? Hampaita purren ja eteenpäin, koita jaksaa toveri :D

   Poista
 2. Adorei o blog, muito lindo, amei tudo. Parabéns mesmo, vou sempre estar aqui (:

  ontendency.blogspot.com

  VastaaPoista