lauantai 19. tammikuuta 2013

Tuktukholma

Hej alla!

Käväistiin Heikin, Alexin ja Viivin kanssa moikkaamassa länsinaapureita kun ei siellä ole pariin vuoteen tullut käytyä jaViivillä oli jäänyt joku lahjakortti vielä hyvin kätevästi laatikoihin lojumaan niin matkaan siis (kiitos vielä Vibu)! Yleensä kaikki laivamatkat on kohdistuneet etelään päin hieman eri tarkotuksella ja aikataululla, niin oli ihanaa viettää pari yötä laivassa ilman kiirettä ja kantamuksia.

Tax-freetäni ette saa!

Suomalaiset osaa olla fiksusti ulkomailla
Hyvin kätevää tämmöset pienet ulkomaanmatkat, tulee testattua ettei kenenkään naama rupea kurmottamaan niin uskaltaa lähteä porukalla pidemmällekin matkoille. Varsinkin kun on neljä ihmisä samassa hytissä, jossa on yksi vessa niin tunnelma on hyvin tiivis. Aamulla laittautuminenkin sujui hyvin mutkattomasti kun Alex aloitti tunnin ennen muita!

Niin likaiset ajatukset että koko pää roskiin vaan

Viivi ottaa yhteyttä ulkoavaruuden olentoihin

Hieman iltajumppaa Viivin kanssa kun meni jalat jumiin siitä portaissa juoksemisesta. Kelluttimena meillä toimi Viking Line Mariella eli vedenpäällinen ysäri-museo, tuli ihanasti mieleen ne ajat kun lapsena oli matkalla perheen kanssa ja juoksi markkojen(!) kanssa ympäriinsä pelaamassa pelikoneita ja söi ihan liikaa karkkia. Nyt ainoana erona oli että kädessä oli eurot ja karkit ostettiin itse. Ilta meni käppäillen tax freen ja hytin väliä, käytiin tutkimassa laivan muukin tarjonta humppakuppa-discoa myöten, jossa Viivi ja Heikki antautuivat villiin valssiin.

Päästin Tukholmaan asti kunnialla, mitä nyt allekirjoittanut meinasi jäädä laivaan jumiin kun jätin matkustajakorttini hyttiin. Onneksi joku ihana tullin nainen sanoi muistavansa mut ja päästävänsä takasin laivaan kun tullaan takasin. Ilman häntä saattaisin olla vieläkin istumassa Slussenilla sanakirja kädessä jahtaamassa puluja päivälliseksi. Ja pulun makuun kyllästyy.
Tukholmassa tavattiin Alexin tutut Marijela ja André, jotka ihanasti näyttivät meille paikkoja niin ei pyöritty koko päivää kuin mummo yksipyöräisellä rollaattorilla. Burger King koettiin kahdesti, ensin aamuburgerin muodossa ja sitten koko porukalla istuttiin lounastamassa pari tuntia, mietittiin maidemme eroja ja opetettiin ruottalaisille tärkeitä suomen kielen sanoja, omia ruotsin taitojani en ruvennut esittelemään. Uusien ihmisten tapaaminen on aina avartavaa.


Ainoa kuva jonka itse otin laivalla, Mauno Ahosen wigstand.

Hävisin ihan pystyyn
Paluumatka meni todella rauhallisesti, Viivi otti kevyet päiväunet ja taisin itsekin torkahtaa. Pyörittiin ympäri laivaa, odoteltiin että päästäisiin pelaamaan ilmakiekkoa ja juostiin 3G:n perässä. Oltiin Helsingissä maanantaiaamuna ja siitä juoksentelin suoraan töihin onnellisesti. Laivalta mukaan tarttui hieman karkkia tuliaisiksi ja Dieselin Loverdose-tuoksu. Koko reissu oli äärimmäisen onnistunut, kiitos <3

Ensi kertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti