maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tukholma-Stockholm

Oikein hyvää iltaa!

Matkakertomusta luvassa, ensimmäiselle lomaviikolle oli Marielan valmistujaiset Tukholmassa joten sinne kävi tietysti matka. Ideana oli että Mariela ei tosissaan tiennyt että olin tulossa joten ylläripylläri oli hakusessa.

 Lähdin tiistaina illalla tärinäpaniikissa matkaan, jotenkin onnistun aina eksymään/mokaamaan/vahingoittamaan itseäni tai muita joten kolmannen asteen varoitus olisi poikaa kun astun ulos omasta kodistani (tästä hyvänä esimerkkinä Berliinin matka kun lentokentällä huomattiin että olin ostanut lentoliput seuraavalle kuulle ja hotellin oli varannut oikeiksi päiviksi, onnistumista ei voi estää).

Arlandan lentokenttä =  kiirastulen esiaste, en tiedä mistä Belsebuubin sytkäristä se on mallinnettu mutta jos koko paikalla on lääniä pienen Turun verran ja ruotsalaisten logiikka kylttien suhteen on ajokortittoman pikkuteinin niin tuskan hetket on taattu. Kävelin siis puolimaratonin verran ympäri Abba-landiaa kunnes löysin infopisteen, kiltti setä antoi alennusta junakortista koska näytin varmaan siltä että pommitan koko paikan jos ne vielä vie mun rahatkin.

Matka Andren luo sujui jopa suuntavaistottomalta ja ihana Alex siellä odotteli jo.

Seuraavan päivänä matka kävikin Marielan koululle, ruotsalainen valmistujaispäivä on hieman erilainen kuin täällä tiukan kristillisessä kotimaassa. Svenssonit pistää skumppaa nassuun heti aamusta jonka jälkeen siirrytään koululle ja juostaan ulos yleisön eteen. Aivan järkyttävä karnevaali, torvet soi ja musa pauhaa ja porukkaa kylpee kaljassa. Meteli oli äänivallin hajottava, vastasi meikämannejen vappurientoja. Tai brasialialaisten kulkueita vähemmillä paljailla pakaroilla.

Yllätys succees! (pic by Tove Virsand)
Tästä homma jatkuikin perinteisin heimomenoin eli ruokaa, olutta, hengausta ja illalla kankkujen kitkutusta umts-umtsin tahtiin.

Tule jo Suomeen tulethan
Syy miksi Tukholmaan mennään, Tallinnasta haetaan hupilitkut ja Tukholmasta talvirasvat Burger Kingin muodossa. Chicken royale, you rock my world.


Seuraavana herran aamuna (ystävämme darrapäivä) siirryttiin hankkimaan lisää pahaa oloa Grönalundista eli ruottalaisten vastineesta Linnanmäelle! Älyttömän hauska paikka ja auki 23 asti että kun ne pikku-imeväiset siirtyy nukkumattiaikaan niin me jotka emme koskaan kasva aikuisiksi pääsemme hallitsemaan!


Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa
En ymmärrä kuinka nössö voi ihminen olla, käytiin kauhujunassa ja allekirjoittanut tärisi ja nyyhki Kristinan olkapäätä vasten (silmät kiinni) koko kyydin ajan. Kuka oikeasti tykkää kauhulaitteista?

Mariela, Andre, Kristina, mie
Parasta mitä Grönalundilla on tarjota on Langos! En tiedä onko tämä länsinaapureiden oma keksintö mutta lautasellinen uppopaistettua (kyllä, luit oikein) leipää, siveltynä valkosipulilla ja päällä rutosti ranskankermaa ja mätiä, oih jos naida sut voisin Langos.


Lentokentällä
Ikävä kyllä kun jonnekin lähtee niin kotiin on myös joskus mentävä. Takaisin lähdin Bromman lentokentältä joka on kooltaan sellanen isoäitis olohuone, tilaan mahtuu kissalauma, kutimet ja elämättömät unelmat. ihan mukavaa ettei tarvinnut etsiä omaa porttiaan Indiana Jonesin kanssa.

Aivan mahtava miniloma, upeita tyyppejä vasemmalta ja oikealta ja kaunis kaupunki, hykertelen onnesta.

Nyt pelaan Shall we date : Tonkatsu for marriagen läpi toisen kerran walkthrough kanssa koska haluan ne Otome-häät jotka ansaitsen! Jää ärsyttämään jos et jossain pelissä saa sitä loppua minkä haluat niin uudestaan on yritettävä, periksi ei anneta koska venymään se on tarkoitettu!

Näemme pian!